Itinerari de la poesia i la música

Presentació del poemari Bijuteria, de Juana Dolores Romero Casanova.

A càrrec de Pau Minguet i Juana Dolores Romero Casanova

Dia: 19 de setembre de 2020
Hora: 12 h
Lloc: Plaça Sant Climent. Vilaller

 

En diàleg amb Pau Minguet, historiador de l’art, director de la Fundació Guillem Viladot Lo Pardal i regidor de Cultura i Ruralitat a l’Ajuntament de Passanant i Belltall, i alguns llibres de la biblioteca de Vilaller, l’artista i poeta Juana Dolores Romero Casanova presentarà el seu poemari Bijuteria, amb el qual ha guanyat el premi de poesia catalana Amadeu Oller d’enguany.

 

Fotografia: © Amanda G. EleuterioTot dorm

Itinerari-concert: poesia i música. De l’església de la Nativitat de Durro a l’ermita de Sant Quirc

A càrrec de Neus Borrell, Miquel Joan i Jordi Rallo

Dia: diumenge, 27 de setembre de 2020
Hora: d’11 a 13.30 h
Lloc de sortida: església de la Nativitat de Durro

 

Tot dorm eren vuit cançons amb la veu de Neus Borrell i la guitarra de Miquel Joan. Diem eren perquè ara n’hi ha moltes més, s’han anat fent entrellaçant música i poesia. Presentem, acompanyats de Jordi Rallo, un projecte intimista que inclou des de cants tradicionals fins a poemes musicats d’Anna Dodas, Maria-Mercè Marçal, Verdaguer i altres autors.

Neus Borrell i Miquel Joan publiquen l’EP Tot dorm (2019, Coopula), i després de portar-lo per diversos escenaris, Tot dorm continua fent cançons. Ara proposen un trio acústic de veu, guitarra i percussió amb Jordi Rallo: diuen a tres tot de poemes fets cançó.

 

Per Neus Borrell (Sant Pol de Mar, 1993), la veu són cadenetes d’aire, mai un de sol que canta. Ha publicat l’EP Tot dorm (2019, Coopula) a duet amb el guitarrista Miquel Joan. A Miquel Joan (Lleida, 1991) li va caure la guitarra per sorpresa als 12 anys i ja no ha parat. És admirador a parts iguals de la guitarra de Julián Arcas a la poesia de Verdaguer, per dir només dos noms, i tossudament prova de fer-ne barreges amb Neus Borrell i Jordi Rallo. Per Jordi Rallo (Badalona), la percussió es desplega en un singular set que inclou tables, darbuka, panderos, kanjira, uddus, caixó i gongs, entre altres instruments. Format a l’Índia amb el mestre Uttam Das Rishikesh, Rallo és un dels millors intèrprets de tabla al nostre país. Els tres s’han trobat per la paraula en la corda, la veu i el ritme.

 

Itinerari: recorregut de 30 minuts. Fàcil, per a tots els públics.

 

Manifest anartista

Concert a càrrec de Xavier Mayora

Dia: 19 de setembre de 2020

Hora: 20.15 h
Lloc: plaça del Mercadal. El Pont de Suert

Des del compromís amb la bellesa i la llibertat, els poemes i les cançons del cantautor Xavier Mayora, sempre arrelat a la terra que l’ha vist néixer, la Segarra, són servides al públic en un intent de reivindicar l’art com a espai que ha de despertar consciències i un lloc comú en el qual poder fer créixer una societat nova, més compromesa, solidària i justa.

Pau Sastre, teclat i veus; Pep Massana, violí i veus; David Gès, saxo i flauta travessera; Fede Salgado, baix; Nico Correa, bateria; Xavier Mayora, veu i guitarra.


 

Errabundejant. Itinerari poètic pel centre històric d’El Pont de Suert

A càrrec del col·lectiu de resistència Poesia estripada

Dia: dissabte, 26 de setembre de 2020
Hora: 17 h
Lloc: sortida des de la plaça Major

El col·lectiu de resistència Poesia estripada proposa un breu recorregut poètic pels carrers interiors de Pont de Suert, amb versos del poeta local Evarist Ribera Jordana i d’altres poetes lleidatans contemporanis.


 

Els dits de la música

Concert a càrrec de Toti Soler

AFORAMENT COMPLET

ATENCIÓ, Concert TOTI SOLER: Si la previsió del temps és bona per al diumenge dia 20, el divendres dia 18 tornarem a obrir les inscripcions.

 

Dia: diumenge, 20 de setembre de 2020
Hora: 17 h
Lloc: plaça de darrere de l’església de Santa Maria de Taüll

Si bé és cert que Toti Soler és conegut pel gran públic en gran part perquè és un mestre posant música a la veu dels poetes i per les seves col·laboracions amb grans cantautors dels Països Catalans (destaca, per sobre de totes, el seu periple de 24 anys amb Ovidi Montllor), no és menys cert que la major part de la seva creació musical estrictament guitarrística roman desconeguda o només és a l’abast dels seus seguidors més fidels i melòmans. Els dits de la música dona a conèixer més i millor la seva inestimable obra: tan mediterrània, tan contemporània, tan universal. Una mostra de la faceta més prolífica de la seva música que molts han batejat com a “guitarra catalana”: una denominació del seu estil caracteritzat per una fusió única de diferents tècniques guitarrístiques i formes musicals —clàssic, folk, jazz, flamenc, guitarra sud-americana, músiques orientals, etc. Un captivador recorregut pel seu exquisit univers musical (personal, sensible i profund) a través de les seves composicions més recents i d’una selecció dels millors temes que ha escrit durant els més de cinquanta anys de dedicació a la guitarra i a la composició.

 

Barcelona, 29 de noviembre de 2017 Toti Soler. Foto: Ricard Fadrique

ENTRADES EXHAURIDES VIA WEB

A tots els actes, del 18 al 27 de setembre

ITINERARI DE LA POESIA I LA MÚSICA.

El Pont de Suert i Vialler

Tots els actes de l’Itinerari de la poesia i la música són gratuïts.

No obstant això, i d’acord als protocols de la Covid-19, és necessària la inscripció.

Inscripcions: a partir del 3 de setembre en aquest mateix web. Places limitades.

Organitza:

Hi col·laboren